pondělí 5. ledna 2015

Jak si udržet správný životní styl?

      Ahoj, vítám Vás u nového článku a dnes se budeme bavit o životním stylu. Předem říkám, že se nejedná o dietu, neboť jsou stejně k ničemu. :( Jde o upravení jídelníčku, nebudu Vám říkat co jíst a kdy to jíst, to je na Vás. Já Vám pouze napíšu takový plán, kterého se držím já a Vy si ho můžete upravit.

                                                             Nejíst pozdě večer
             Nemělo by se jíst 2-3 hodiny pře spaním, neboť tělo musí stačit zpracovat cukry a tuky, než usnete, aby se pak neuložily. Správně by se mělo jíst nejvíce živin ráno, vydatnou svačinu, teplý oběd, jogurt a večeře ve formě zeleniny.
 
 
Hořčík
Tak o tom jse psala ZDE.
 
Malé porce, 5-7x denně
                 Tak k tomu snad nemusím nic dodávat, snad jen, že poslední porce by měla být 2-3 hodiny před spaním. :) A hlavně se nepřejídat!
Začít se hýbat
              No, tak předem říkám, že se nejedná o fitko každý den, tři hodiny. Fráze ,začít se hýbat" znamená, že si třeba navíc vyjdete schody, půjdete se projít, zajedete si na kole a mnoho dalšího. Udává se, že by se mělo začít na 5-ti minutách a každý den přidávat +5 minut, ale to je na Vás, tohle nedodržuji. :P
 
Vypít hodně vody
             Bylo by dobré do sebe za ten den dostat alespoň ten 1,5vody. Každopádně ty dva litry by vůbec špatné nebyly. :)
Skořice
             Bojuje proti celulitidě a hlídač hladiny cukru. Lze ji zařadit i mezi silné antioxidanty. Dokáže pečlivě hlídat hladinu cukru v krvi. Pokud si po jídle dáte čaj s trochou skořice, pomůže vašemu žaludku rychleji trávit, a tím mu ulehčí od zdlouhavého vstřebávání sacharidů. Pozitivní účinky se prokázaly už při konzumaci 1 gramu denně.
Zelenina
    Jak už jsem zmiňovala když si dáte k večeři zeleninový salát, tak je to to nejlepší. Nic nezkazíte ani k svačině přidané okurce nebo rajčeti, paprice například k knekebrotu.
Ovoce místo bonbon
  Každý má chuť občas na něco dobrého, proč si třeba nedát jablko s medem, nebo litchi - což je podle mě to nejsladší ovoce, které si ráda dám.
 
Napít se před každým jídlem
  Jak už jsem řekla nepřejídat se, tak voda (lepší je čaj) nám pomůže zaplňit z části žaludek, tudíž nebudeme mít pak takový hlad, že sníme obrovskou porci.
Žvýkat každé sousto
Opět se dostaneme k tomu přejídání, když už máme v tom žaludku vodu nebo čaj, tak budeme pečlivě žvýkat každé sousto abychom měli pocit a z části jsme plní byli, než abychom snědli porci jak pro slona.
 
A tímto se dostáváme ke konci. Účinky jsou vidět již po druhém týdnu. Můžeme doplňit potravinovými doplňky po dohodě se svým lékárníkem :) Právě s tímto způsobem bojuji taky a jsem spokojená. Tak zatím ahoj a u dalšího článku.



 
                  

Žádné komentáře:

Okomentovat